САМО ЗА ГОДИНА АКТ 15 ЗА MODERN LIVING APARTMENTS В КВ. БОРОВО - 160624_cam_01

Жилищната сграда Modern Living Apartments получи вече Акт 15, което означава, че моментът, в който новодомците ще се нанесат в своя апартамент, вече е близко.

Обектът е се намира в кв. Борово, който се намира в подножието на Витоша и в югозападната част на столицата и е един от най-предпочитаните райони. Местоположението позволява да се открие чудесна гледка към планината от високите етажи и в същото време панорамен поглед към София.

В началото работата по строежа на Modern Living тръгва по-трудно заради неуредици, свързани с приетата много по-рано регулация на района през 2007 г. Като жест към жителите в района инвеститорите изграждат детска площадка. Правят се подобрения и на ул. “Казбек”.

Първата копка е на 8 март 2018 г. и само година по-късно – в средата на март 2019 г. сградата вече получи Акт 15. Продажбите са почти приключили, свободни са само два апартамента на подпокривния етаж. Купувачите са изключително доволни от факта, че ще могат предсрочно да се преместят в новите си жилища, тъй като повечето от тях са започнали да плащат кредити от момента на покупката на зелено.

Бързината в строителството не ощетява качеството

Предсрочното изграждане на Modern Living става възможно благодарение на новите технологии, които се използват в строителството. Така бързината не само не ощетява, но дори гарантира най-високо качество на изпълнението.

“Искахме да дадем на хората усещане, че живеят на едно красиво и уютно място в европейска столица, което е много по-различно от традиционните блокове”, казва Десислава Петрова, управител на Beso Homes.

Качеството на материалите се съчетава с модерна визия. Фоайето е изпълнено по дизайнерски проект, а дворът вече е озеленен. За да се запази тази уникалност, собствениците на жилищата поемат ангажимент да не променят фасадите, да не пробиват и да не правят произволни остъклявания на тераси.

Дори при външните ролетни щори се запазва единен стил. Който желае, може да ги постави, но само в определен цвят – корал. По този начин се запазва добавената стойност на имота, който е на перфектно място и с много качествено изпълнение, подчерта Петрова.

Бърз достъп до три основни пътни артерии

Районът в кв. Борово, където е построена сградата Modern Living, има добре изградена инфраструктура като пътища и комуникации. Друго важно предимство за бъдещите обитатели на кооперацията, е бързият достъп до големи пътни артерии – това са бул. “България”, “Околовръстен път” и бул. “Цар Борис III”. Очакваното завършване на новата метростанция на бул. “Цар Борис III” и ул. “Житница” също ще улесни придвижването на хората в квартала.

Качествена изолация и отопление на газ

Общата разгъната застроена площ на Modern Living Apartments е 3 588.55 кв.м. Сградата се състои от 7 етажа, проектиранa е от водещата архитектурна компания Ivo Petrov Architects. Конструкцията е скелетна-безгредова от монолитен стоманобетон с висококачествена HPL вентилируема фасадна облицовка, нискоемисионен стъклопакет – немска дограма Rehau, висококачествена топлоизолация (каменна вата 10 см) и пароизолация на покривните пространства. Асансьорът върви от подземния гараж до терасовидния покрив. Стълбищните клетки и коридорите в комплекса са от гранит, а парапетите от метал и стъкло. Предвидени са автоматично осветление с датчици, вентилационна система на стълбищните пространства и локална отоплителна газова инсталация. Сигурността в комплекса е гарантирана от CCTV на входа, включително и на подхода към гаража, както и от монтирана аудио-визуална система със слушалка за всеки апартамент. Достъпът до сградата е с чип карти.

Разгледайте страницата на проекта от тук ➦