Знаете ли, че са нужни понякога съвсем малко усилия, за да може да освежите вашият дом и да му придадете чар. Няма нужда да премахвате стени или да обновявате мазилки, смяната на завесите и възглавниците може да направи чудеса.

Спалня

 


На пазара се предлага спално бельо с множество разновидности в цветовете и мотивите. Внесете допълнително стил и уют с нов спален комплект за сладки сънища. Можете дори да си закупите няколко и да ги сменяте спрямо сезоните и настроението си.
Не забравяйте и шалтето, което също спомага за промяна на цялостната визия на спалнята.

Кухня

 


Ако сте любители на флоралните мотиви и сте решили по този начин завесите и възглавничките за дивана например, то може да си закупите едноцветна покривка в някой от цветовете, които вече имате.

Хол

 


Пъстри и пухкави одеала за прохладните вечери, множество и разноцветни декоративни възглавнички, ароматни свещи, лампички на ключови места в помещението – толкова много идеи с които да направите любимото помещение още по-уютно и приятно.
Предлагаме ви и няколко съвета, които е добре да спазвате, за да може всичко да се получи просто прекрасно.*

  • Размерите на пердето се определят според дължината на корниза. Добре е ширината на пердето да е поне 1,5 пъти по-дълга от корниза. Ако под прозореца ви има радиатор, забравете за дългите завеси. Добре е пердето да е около десет сантиметра над радиатора.
  • Тежките завеси са отлични за спалнята, а ефирните – за останалите стаи.
  • Дългите до пода завеси са подходящи за големи стаи с високи тавани, те зрително намаляват обемите също като тъмните цветове.
  • Големите щампи са подходящи за просторни помещения, докато малките детайли изглеждат чудесно в по-компактните стаи.
  • Ако искате домът ви да изглежда различно поне два пъти в годината, може да поставите постоянни плътни завеси, а леките пердета да сменяте според сезона.
  • Използвайте цветовете на стените, тапицерията на мебелите и подовата настилка като ориентири, когато избирате завеси.
  • С повтаряне на основния нюанс на обзавеждането ще постигнете хармоничен ефект.
  • В случай че искате да разчупите интериора си с нещо свежо и авангардно, заложете на силните контрасти или създаващи цветно настроение декоративни възглавници.