кв. Манастирски ливади Изток - Jade Residential Project - Акт 14

Jade Residential Complex, който се изгражда в Манастирски ливади Изток, получи Акт 14, една година предсрочно!

Строежът започна през 2018 г., като завършването му се предвижда през 2020 г.

Акт 14 означава, че проектът вече не е само сграда на зелено, приключило е изграждането на скелета на сградата, достигната е кота корниз – кота било и е нанесен в кадастъра (линк към кадастралната карта на София).

Работата по проекта върви комплексно

Паралелно със скелета на сградата върви изграждането и на вътрешни стени, слагат се дограми и се изграждат инсталациите. Това е възможно благодарение на новия кофраж Dokadek 30, който се използва при строителството на сградата. Той е безгредови, олекотен едроплощен кофраж, позволяващ работа без кран и скоростно кофриране на плочи с дебелина до 50 см. Или с други думи, докато се вдига височината на сградата, може да се работи по основите.

При обикновения дъсчен или метален кофраж се налага коване и впоследствие разковаване. Новата технология, използвана в Jade, позволява да се декофрира по-долното ниво и да се извършват довършителни дейности по него. По този начин се скъсяват сроковете за довършване на проекта.

В сградата, която има два входа, се влагат само висококачествени материали. Конструкцията е изградена от монолитен стоманобетон с висококачествена HPL вентилируема фасадна облицовка. Дограмата е с немско качество – Rehau, а топлоизолацията се прави от каменна вата 10 см и EPS. За покривните пространства е предвидена пароизолация. Стълбищата, както и коридорите в комплекса са облицовани с гранитогрес, който има противоплъзгаща повърхност.

Манастирски ливади - Jade Residential Complex - Beso Homes

Предизвикателствата на този проект

“Когато стартирахме работата по този обект, трябваше да преценим, почти по интуиция, как ще се развива районът, какви са перспективите. Това беше предизвикателство не само за нас. Когато се ангажирахме със строежа и започнахме да предлагаме имотите, трябваше да убедим и хората да ни повярват, самите те да видят перспективата и да разберат, колко атрактивна е тази локация”, коментира Десислава Петрова, управител на инвестиционната група BESO HOMES.

Да се строи в неразработено място си има и своите предимства. В Манастирски ливади Запад застрояването изпреварва изграждането на инфраструктурата. Това създава редица проблеми за живеещите в района. Тази част от квартала е разпределена на малки парцели, направени са много калкани. Сградите са безразборна смесица на стилове и цветове.

В Манастирски ливади Изток, където е разположен Jade, има всички предпоставки да се избегнат тези проблеми. Когато хората тук се приберат вечер у дома, ще минават по добре проектирани улици, ще имат чудесна гледка към зеленината на Витоша. Строежите в района са по равномерна линия, няма запушване на едни имоти с други. За това допринася и естествената денивелация на мястото.

Историята на обекта минава през още куп други предизвикателства в началото. Jade Residential Complex е един от първите проекти, за които общината въвежда правилото: Без регулация няма строително разрешение!

До този момент всички строителни разрешения се дават без регулация и с условието тя да бъде направена, докато се стигне до момента за ползване. Условието първо да се приложи цялата регулация, за да се даде разрешение за строеж, дава гаранция на купувачите на имоти, че няма да има забавяне при Акт 16 заради бюрократични неуредици.

Работата по регулацията продължава година и половина, като включва и емоционални човешки истории с хора, които се съгласяват да дадат имотите си срещу обезщетение. В крайна сметка това дава на района шанса да се развива правилно, както подобава на голям европейски град.

Jade се намира между широките и добре изградени булеварди “Луи Айер” и “България”. Вторият достъп е през Околовръстен път, а третият – през продължението, което предстои да бъде изградено към ул. “Костенски водопад”.

Манастирски ливади ИЗТОК - Спокоен живот в модерна градска среда - Jade - Акт 14

Спокоен живот в модерна градска среда

Още преди получаването на Акт 14 почти всички имоти в комплекса са разпродадени. Интересът е бил голям, както към двустайните, така и към тристайните апартаменти. Причините са няколко. Локацията и благоприятната перспектива за развитието на района безспорно са атрактивни.

Комплексът се намира между “Околовръстен път”, бул. “България” и ул. “Васил Стефанов”.

Близостта до големи пътни артерии и възможността за бързо достигане до центъра на града се съчетава с панорамната гледка към Витоша и възможностите за живот в приятна и уредена градска среда. Наблизо вече се завършва детска градина, предвидено е изграждане на училища.

Друга причина за интереса на купувачите е, че комплексът се строи с нови технологии и материали, които гарантират не само модерна визия, но и високо качество през годините на закупеното жилище.

Разумните цени също са причина за бързото разпродаване на апартаментите на зелено. Докато в района цените на квадратен метър жилищна площ вървят 1150-1200 евро с ДДС, тези в Jade са 950 с ДДС, което е под средното пазарно ниво! Това е част от фирмената концепция на BESO HOMES. Целта на инвеститора е не да прави печалба само от един имот, а да го реализира качествено и бързо, и да премине към нов проект.

Разгледайте страницата на проекта от тук ➦