https://besohomes.bg/На 1 юни 2016 г. беше дадено началото на строежа на SunnyBoyana Residence. Апартаментният комплекс е малка и уютна кооперация от затворен тип с вътрешен двор, барбекю и детска площадка. Сградата се намира в полите на Витоша, в столичния квартал „Бояна“, има само 4 етажа и 12 апартамента – всеки от тях с обща площ от 57 кв. м до 100 кв. м.

Местоположението на комплекса е в изключително тиха и спокойна градска среда, заобиколено от живописни борове. Непосредствената близост на планината, зеленината и вътрешното дворно пространство, архитектурата на сградата и малкият брой отделни жилища в SunnyBoyana Residence създават по много елегантен начин усещането за живот в къща, която обаче се намира в големия град. Кооперацията е едновременно в подножието на Витоша, на югозападния склон на планината, и в комуникативен район с отлична инфраструктура. Локацията на сградата е подбрана така, че да осигурява изключително лесен достъп до три основни пътни артерии. Тихата и спокойна улица „Преки път“ се намира на 3 минути пеша от бул. „Цар Борис III“ и Околовръстен път, и на 3 минути с кола от бул. „България“. В голяма близост е до автобусни и трамвайни спирки, както и до новостроящата се метростанция „Красно село“.

Отличителни характеристики на SunnyBoyana Residence са верандата със зидано барбекю на дървени въглища, прилежаща мивка и маса за гости, както и детска площадка със специална ударопоглъщаща настилка.

Комплексът е проектиран от водещото архитектурно студио „Иво Петров архитекти“. Конструкцията е от монолитен стоманобетон с безгредови стоманобетонни плочи и шайби, позволяващи гъвкави решения в интериорните проекти на отделните апартаменти. За външните и вътрешни зидове са използвани тухли Wienerberger Porotherm, фасадите и покривът са топлоизолирани с висококачествени материали, използвана е висококачествена петкамерна PVC дограма. Стълбищните клетки и входното фоайе в комплекса са от врачански камък. Предвидени са автоматично осветление с датчици, вентилационна система на стълбищните пространства и локална газова инсталация. Сигурността се гарантира от видеонаблюдение, включващо и подхода към гаража, аудио-визуална система на входа за всеки апартамент и достъп с чип карта.

Инвеститор на SunnyBoyana Residence е компанията Резиденшънъл Пропъртис, част от инвестиционната група BESO HOMES – с отлична репутация, дългогодишен опит в строителството и реализирани над 75 000 кв. м застроени площи на жилищни и офис сгради, туристически обекти и хотелски бази. Последните инвестиционни проекти на групата са офис-сградата в идеален център на бул. „Тодор Александров” – Crystal Business Centre – клас А, номинирана за Сграда на годината, както и жилищните комплекси ModernLiving Apartments и ParkView Residence.