Ако закупуването на нов дом за вас и семейството ви е било едно от желанията за 2022 г., то несъмнено сте се сблъскали и с големият въпрос, а именно –  в строеж или напълно завършен апартамент да потърсите. Ето и какви са ползите и рисковете


Ползите:

Атрактивни условия, особено когато закупуваме имота от утвърден строител. Цената му е значително по-ниска отколкото на вече построените имоти.

Изключително голям избор от изложения и разпределения. Този ранен етап позволява на купувачите да изберат жилище, съобразено с разбиранията и вкусовете им, като предпочитанията могат да касаят както изложението, така и позиционирането на апартамента на определен етаж. 

Възможността по време на строителството да се направят преустройства.

 

Рисковете:

Проблеми при завършване на строежа, ако строителят / инвеститорът е разчитал единствено на предварителната продажба на апартаменти, за да бъде финализиран строежът.

 

По-трудно кредитиране и финансиране преди достигането на акт 14.

Дали да закупите или не имот, който не е завършен е решение, което трябва да вземете вие. Съветваме ви винаги да се доверявате на утвърдени компании, които могат да ви предоставят портфолио от завършени обекти, които може да посетите и да се убедите в качеството на строителството и вложените материали.
Проучете всички въпроси и не се притеснявайте да попитате за всичко, което по някакъв начин би ви притеснило по време на среща със строителя/инвеститора. Предприемате важна крачка за вашето бъдеще и трябва да бъдете сигурни, че тя е правилната.