Независимо от размерите си терасите са приятен лукс, от който може да се възползваме няколко месеца в годината. Те са онова специално място, което, ако бъде декорирано с много любов и въображение, независимо от площта си ще се превърне в любимото за почивка и релаксация.

Ето и няколко идеи:

 

Растенията

 

Какво e една тераса без свежи цветя и растителност? Те придават особен чар и уют в дома. Ароматните растения като лавандулата придават свежест, а босилекът спомага за прогонване на комарите, а и е винаги идеална добавка за доматената ви паста. Цветните кашпи по парапета от своя страна са отличен начин да спестим пространство. Ако все пак нямате желание да спирате гледката си със саксии и не се нуждаете от уединение, бихте могли да изработите ефектна каскада в ъгъла на балкона. Поставете я вертикално на стената и закачете няколко красиви растения.

 

Защита от слънцето

Ако искате да се наслаждавате на терасата по всяко време, важно е да имате добра система за защита през горещите часове от деня – чадър, пергола или тента.

 

Мебелите

 

Помислете за пропорцията: в малки пространства пропорцията е изключително важна. Уверете се, че вашите мебели са подходящи за размера на балкона ви. Сгъваемите мебели вършат много добра работа, когато разполагате с малки пространства или обичате простора. Компактни и често с олекотена конструкция, те са перфектно решение.

Декорация

Нека не забравяме и не подценяваме и малките цветни детайли, които да внесат настроение в деня ни. Меки, пухкави и шарени, възглавнички винаги са добра идея. Свежите цветове могат да се вмъкнат дори в килимчето, одеялото за хладните вечери или дори под формата на декоративна завеса, с която да придадете уют и уединение.

Осветлението

 

Осветлението е решаващ елемент за внасянето на уют. За да се насладите на прохладата на летните вечери е важно да се погрижите за уюта. Тук идва ред и на осветлението, както от практическа гледна точка, така и за украса и декорация.
Може да сложите малки лед лампички, а също така и да добавите така популярните през последните години големи дървени фенери, които да са в ъглите и да внасят мека светлина и романтика в пространството.

 

 

 

 

 

Малките трикове

Нека не подценяваме и силата на стъклото! Стъклените парапети оставят нужната видимост и усещането за простор. Ако имате хубава гледка към парк или планина например, то не би било правилно да я скриете.
Разгледайте галерията, която сме подготвили! Може да се вдъхновите с някои от идеите ни! Ще се радваме да споделите и вашите решения за тези толкова приятни пространства от апартаментите.