Имате нов дом и предстои неговото обзавеждане. Чудите се как да успеете да отделите всяко пространство в дома си и то да бъде максимално функционално, но и уютно? Не знаете как да съчетаете цветовете или как да подредите мебелите, за да не се превърне всичко просто в струпана покъщнина?

Понякога, за да не се превърне обзавеждането на апартамента ви в постоянно купуване и след това заменяне на мебели след като сте установили, че не са функционални за пространството ви е добре да се доверите още от началото на професионалист интериорен дизайнер.

Като начало наистина е важно да определите за себе си какви очаквания имате за това как да изглежда вашия нов дом. Какъв стил и каква функционалност да притежават. От там нататък се включва и важната толя на интериорния дизайнер.

Как да го намерите?

Запознайте се с неговото портфолио!

Обърнете внимание дали проектите му включват интересни и нестандартни дизайнерски решения, елементи или съчетания! Възможностите му да се справи умело с трудни и нестандартни решения ще ви гарантира успех и при по-семпло решение на интериора.

Разговаряйте с него!

Хубаво е да се уверите, че разполагате насреща си с човек, който не държи да наложи свой собствен стил, а на база своята практика и познания да съчетае вашите представи за уютен дом с дизайнерска визия и стил.

Не забравяйте! 

Разнообразно портфолио не означава количество, а качество. Може да са само десет и всичките да са абсолютно различни по стил, дизайн и съчетание на цветове и материали.

 

Какво може да очаквате от него?

Предложение за интериорно разпределение, което да отговаря на вашите изисквания за визия и функционалност

Може да получите и триизмерни визуализации на интериорните пространства, което ще улесни и двете страни и ще помогне да се избегне евентуално недоразумение между идеята и крайния резултат.

Важно! 

Интериорните елементи заложени в дизайн проекта трябва или да са избрани от каталозите на съществуващи фирми, или да са проектирани от дизайнера, за да бъдат изпълнени по поръчка. Готовите 3D библиотеки не гарантират, че това което виждате в проекта може да бъде изпълнено.

Нека дизайнера да ви покаже конкретните производители или доставчици на готовите интериорни елементи заложени в идейния проект и да представи конструктивно предложение за изпълнение на по-нестандартните идеи.

Чертежи

След като вече имате одобрен проект – може да се премине към чертежи на инсталациите, чертежи на мебелите и други интериорни елементи които ще се произвеждат по поръчка.

Съвети

Ще получите съвети за подходящите настилки, осветление, аксесоари, текстил и други интериорни елементи.

Нещо, което е важно да подчертаем и което е добре да не подценявате при старта на сътрудничеството си с интериорен дизайнер:

Определете бюджета си и още в началото поставете своята рамка, за да може да знае интериорният дизайнер какво може и какво не да ви предложи

Точно, навреме и без излишно забавяне давайте своята обратна връзка на интериорния дизайнер, когато става дума за мнението ви или решението за предложен чертеж или проект. Крайният срок зависи и от двете страни, за да бъде спазен.

Доверете се на интериорния дизайнер и се вслушвайте в съветите му. Понякога бюджета или пространството не позволяват идеята ви да бъде изпълнена точно както сте си представяли и да запази своята функционалност.