Осветлението е от основно значение за цялостната атмосфера у дома. Освен светлина, то допълва и цялостната визия на интериора. Тук е добре да отбележим, че както всичко останало и то има своите специфики, когато стане дума за поставянето му в различните помещения.

 

Кухня

Тук най-важно е да имате максимално количество светлина над кухненския плот. Често, за тази цел хората избират лунички или LED лента, монтирана под горните кухненски шкафове.  

Трапезария

Осветлението трябва да се насочи към масата. Голям полилей е най-честият избор, като той може да бъде съобразен с нейната форма, а защо не и в контраст. Зависи изцяло от вашето предпочитание и вкус. Ако по стените си имате картини или снимки, на които бихте желали да акцентирате, то насочената светлина на аплиците, би могла да ви помогне в това начинание.

 

Всекидневна

Това е помещението, където всички прекарват най-много време в разнообразни дейности. Специалистите препоръчват, да се направи наслояване на светлината, с отделен контрол за всяко от тях.

Пример: лунички на тавана, полилей, аплици по стените за по-приглушена светлина, а защо не и настолна лампа до любимото ви място за четене в стаята.

 

 

Спалня

Място за релаксация и  покой, повечето хора предпочитат по-приглушената светлина. ето защо чест избор е поставянето на ротативен димер девиатор, който да контролира степента на осветеност. Нощните лами са задължително удобство край леглото.

 

Детска стая

Тук всичко зависи от възрастта на детето. На пазара се предлагат множество аплици с причудливи форми на балончета, лунички или облачета. Нощната лампа отново си остава препоръчителна, както и в спалнята, като тук отново има множество форми и цветове. Настолна лампа до бюрото, отново е желателна.

 

Баня

Най-важен фактор е осветлението да бъде устойчиво на влага. Луничките са чест избор, а все по-често се набляга и на осветлението около огледалото, което може да го постигнете с аплици.